Az esküvői blog

Wedding Panda Esküvő

Wedding Panda Esküvő

Gyerekmentes esküvő

2024. május 15. - WeddingPanda

Gyakori dilemma: Gyerekek meg(nem)hívása az esküvőre

Az esküvő szervezésekor számos döntéssel kell szembenézniük a jegyespároknak. Az egyik leggyakoribb kérdés, hogy milyen korú gyermekeket hívnak meg az esküvőre, és milyet nem. Ez nemcsak a praktikumról, hanem az érzelmekről is szól. A vendéglista összeállítása nem könnyű feladat, hiszen a költségvetési korlátoktól kezdve egészen az intim légkör megteremtéséig számos tényező befolyásolja. Azonban van egy egyszerű megoldás, ami segíthet ebben a helyzetben.

menyasszonyrablas_az_eskuvon_ceremoniamesterrel.jpg

 A Te esküvőd, a Te szabályaid

 Az esküvőd a tiéd (tiétek), és csak rajtatok múlik, hogy milyen típusú lesz a rendezvény, amit megálmodtatok. Természetesen fontos figyelembe venni a család és barátok elvárásait is, de az végső döntés joga a tiétek kell, hogy legyen. Egyre gyakoribb, hogy csak a közeli rokonok gyerekeit hívják meg az esküvőre, ezzel létrehozva a "Nagyon fontos gyerekek klubját". Fontos azonban tudatosan megtervezni ezt a lépést és a döntést megfelelően kommunikálni mindenkivel, aki ebben a témában érintett lehet.

 A kommunikáció ereje

 A vendégekkel való hatékony kommunikáció elengedhetetlen ebben a folyamatban. Nem csak az esküvő napján, hanem már a meghívók kiküldésekor érdemes tisztázni, hogy kiket várunk az eseményre. Fontos, hogy a meghívókon pontosan megjelöld, kik a meghívottak, és hogy mielőtt visszajeleznek világos legyen, hogy az esemény csak felnőtteknek szól.

 Néhány példa a gyakorlatban

 Az egyik első lépés, amit a gyerekmentes esküvővel kapcsolatban tehetünk, hogy a már meghívón a konkrét meghívottak nevét tüntetjük fel, pl.: „Nagy Gábor és Nagy Fanni”, nem pedig „Nagy család”.

Egy másik finom, de hatékony módja annak, hogy a meghívó csak felnőtteknek szól, hogy a meghívóra egy udvarias tisztázó megjegyzést írunk. Például: „Reméljük mind a ketten eltudtok jönni!" Vagy: "Két főre foglaltunk nektek asztalt, remélem mindketten ott lesztek!" Esetleg: „Élvezzétek ezt a gyerekmentes esküvői bulit velünk.” „Rúgjatok ki a hámból csak felnőttek körében.” De ha úgy érzed a célozgatás nem lesz elég, akkor érdemes pontosan fogalmazni: „Az esküvőn csak a szűk család gyerekei vesznek részt.”

Egy ilyen jelzés nemcsak világossá teszi az elvárásokat, de udvarias és tiszteletteljes hangnemet is sugall.

Az álláspontod tiszteletben tartása

 Lehetnek olyan vendégek, akik megkérdőjelezik ezt a döntéseteket. Ne feledd, senkinek sem tartozol bocsánatkéréssel a döntéseidért! Határozottan, de udvariasan ismételd meg az álláspontodat, és hidd el, hogy a korrekt vendégek megértik és tiszteletben tartják a kívánságotokat.

Bár ezek a módszerek a legtöbb esetben elegendőek, érdemes előre felkészülni a vendégek esetleges kérdéseire vagy aggodalmaira, és a felmerülő kérdésekre előzetesen átgondolt rövid válasszal felkészülni.

Összefoglalva, az esküvőd a tiéd, és a legfontosabb az, hogy az esemény a ti elképzeléseitek szerint alakuljon. Ne felejtsd el, hogy az esküvő egy olyan alkalom, amelynek célja a szeretet és az öröm megünneplése. A hatékony kommunikáció, a finom jelzések és az egyértelmű álláspont hozzájárulnak ahhoz, hogy az esküvő zökkenőmentesen és stresszmentesen zajljon. Legyen ez a nap pontosan olyan, amilyennek elképzeltétek és mindenki számára életre szóló emlékké váljon.

A Wedding Panda ceremóniamesterei segítenek nektek, már az előkészületekben is és természetesen a Nagy Napotokon is ott leszünk veletek, hogy megélhessétek, amit megálmodtatok. Mindenképpen egyeztessetek velünk, a Wedding Pandával egy ingyenes első beszélgetést!

A bejegyzés trackback címe:

https://weddingpanda.blog.hu/api/trackback/id/tr2418405001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása