Az esküvői blog

Wedding Panda Esküvő

Wedding Panda Esküvő

Az Örömanya szerepe az esküvőn

2024. május 15. - WeddingPanda

Most, hogy megtörtént az eljegyzés, ideje elkezdeni a Nagy Napra való felkészülést. Ahogy közeledik az esküvő napja, az Örömanyák (de jellemzően a menyasszony édesanyja :) is egyre inkább szeretnék kivenni a részüket a szervezésből. Fontos, hogy a számukra megfelelő feladatokat bízzuk rájuk. A családi találkozók megszervezésétől kezdve a tökéletes ruha kiválasztásán keresztül az Örömanyák nélkülözhetetlen szerepet játszanak az esküvői előkészületekben. Azonban időnként nehezíthetik is a folyamatot. Nézzük, mik is azok a feladatok, amikkel az Örömanya segíteni tudja a párt és mik azok, amikbe nem szerencsés belefolynia.

oromanya_es_menyasszony_az_eskuvon.jpg

 Az Örömanya alapvető feladatai

A menyasszony anyjának egyik elsődleges feladata a családok közötti kapcsolatok kialakítása. Az esküvő elött a két család közötti találkozó megszervezése megteremti az összetartozás érzését, megalapozva az előttünk álló örömteli ünnepi hangulatot. Ez a gesztus barátságos légkört teremthet minden érintett számára.

Fontos feladata ezenkívül a menyasszony édesanyájának, hogy segítsen az esküvői ruha kiválasztásában. Hiszen ez nem csak különleges érzelmi jelentőséggel bír, de még egy sokak által meglepő haszna is van. Több pszichológiai tanulmány is alátámasztja, hogy míg a legjobb barátnők nem feltétlenül a legelőnyösebb ruhát javasolják, hiszen tudatalatt a legszebb ruhát maguk számára tartogatják, az örömanya megérzései és őszintesége segít a tökéletes ruha megtalálásában. De ez az élmény nem csupán a tökéletes ruha kiválasztásáról szól, hanem az anya és lánya közötti bensőséges kapcsolatról.

Mit ne tegyen az Örömanya

Bár az Örömanya szerepe létfontosságú, de nem szabad elfelejteni, hogy ez a nap az Ifjú Párról szól. Vannak olyan Örömanyák, akik a gyermekeik esküvőjét használjak arra, hogy megvalósítsák, ami a saját esküvőjükből kimaradt. Mi, a Wedding Panda ceremóniamesterei arra buzdítjuk az Örömanyákat, hogy támogassák önzetlenül a fiatalokat és abban segítsék őket, amire megkérik, különben pedig hagyják, hogy a saját ízlésük és elképzeléseik érvényesüljenek.

 Az Ifjú Pár számára nagyon fontos, hogy az Örömanya ne erőltesse rá saját vágyait és elképzeléseit az esküvőszervezési folyamatra. Ez azt jelenti, hogy tartózkodjon attól, hogy például előre nem egyeztetett extra programot készítsen, vagy megpróbálja átvenni az irányítást olyan dolgok felett, amelyek nem az ő hatáskörébe tartoznak (például vendéglista összeállítása, zenekar vagy DJ kiválasztása stb.). Ehelyett bíznia kell a Pár elképzelésében, és tiszteletben kell tartania a döntéseiket. Egy rutinos ceremóniamester rengeteg ilyen konfliktust kezelt már pályafutása során, így nemcsak mindent kézben tart, de az Örömanyákkal is mindig megtalálja a közös hangot, így az Ifjú Párnak nem kell ezt a helyzetet sem kezelnie.

Wedding Panda üzenete a pároknak

Végső soron az esküvő napja az ünneplésről szól, nem pedig a stresszről. Az Örömanyák nyugodtan dőljenek hátra és élvezzék az esküvőt. A szolgáltatók – élükön a ceremóniamesterrel – azért vannak, hogy minden terhet levegyenek a vállatokról, hogy Ti aggodalmak és zavaró tényezők nélkül ünnepelhessetek együtt a Násznéppel.

Szóljon ez a nap tényleg Rólatok!

Ha jelenleg a tökéletes ceremóniamesterre vadásztok az esküvőtökre, mindenképpen egyeztessetek velünk, a Wedding Pandával egy ingyenes első beszélgetést!

A bejegyzés trackback címe:

https://weddingpanda.blog.hu/api/trackback/id/tr1518405019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása